EGE YAPI ZİRVESİ 2018

YAPI SEKTÖRÜ TEK ÇATI ALTINDA TOPLANIYOR

Kuruluşumuz Tüyap Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. tarafından İzmir’de bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Ege Yapı Zirvesi’nde Ege Yapı Fuarı yer alacak.   Sektörün tüm yapı taşlarını bir arada bulunduracak olan Ege Yapı Zirvesi, 1-4 Kasım 2018 tarihlerinde fuarizmir Uluslararası Fuar Merkezi’nde sektörün en büyük buluşması olmaya hazırlanıyor.

Yapı sektöründe çığır açan projelerle insanımıza modern yaşam biçimleri sunmaya hazırlanan en önemli firmaların katılımı ile EGE YAPI ZİRVESİ, Ege Bölgesi ve ülkemizde fark yaratma
misyonu ile Fuarizmir Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Fuarın gerçekleşme amacını kısaca ele almak gerekirse, Yapı Endüstrisi’nin 4 ana sektörünün aynı çatı altında buluşmasının Ege Bölgesi’ndeki potansiyelinin de farkında olarak, bu potansiyeli de daha da ortaya çıkarmak niyetindeyiz. Bölgedeki iş hacminin artması için bu fuara yaptığımız yatırımlar artmaya devam edecektir. Bu sene daha yoğun bir planlama ve pazarlama çalışmaları ile birlikte sektöre çok güzel bir fuar yaşatacağız. İnşaat sektörünün en yoğun çalıştığı kentlerden biri olan Ege Bölgesi’nde son dönemde artan projeler yatırımcıların ilgisini çekmiş durumda; 2017 yılının ilk 9 ayında Türkiye genelinde konut satışları azalırken, İzmir’de artmıştır. İstanbul-İzmir Otoyolunun bitişi ile birlikte, İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi de bölgenin önemini önümüzdeki yıllarda hızla arttıracak.

Avrupa ve dünyanın çeşitli yerlerinden yabancı yatırımcılar Ege Bölgesi’nde konut villa, arsa projelerine adım atıyor. İzmir’in yıllık konut ihtiyacı rakamı 30 binlere yaklaşırken şu an devam eden 15 bin konut kapasiteli yatırımın değeri 20 milyar TL olarak biliniyor. Konut projeleri devam ederken ardı ardına yükselen iş merkezleri de sektördeki canlanmanın bir başlangıcı olarak görülüyor. Artan taleple birlikte yerel yönetimlerin arsa yaratma konusundaki çalışmaları da hız kazanıyor. Ulaşım ve imar alanında yapılan çalışmaların artık şehre getirisinin yok sayılamayacağı bir noktaya geldiği göz önüne alındığında Ege Bölgesi’nde inşaat sektörü için her şey yeni başlıyor. Sadece Karaburun’dan Çeşme’ye kadar devam eden inşaat projeleri ile 2019 yılına kadar 50 bin kişinin konut ihtiyacını karşılanması planlanıyor. Otoyol, köprü ve demir ağlarla örülen Ege Bölgesi, Türkiye'nin altın gerdanlığı haline dönüşüyor. Dev yatırımlar tamamlandığında özellikle Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir ve Aydın; Türk ekonomisinde üretim ve lojistiğin merkezi olacak. Eylül ayında Türkiye'deki konut satışları bir önceki aya göre yüzde 5.1 oranında düşerken,
İzmir'deki konut satışları yüzde 5.6 oranında artış gösterdi.

EGE Gayrimenkul Fuarı’na ayrı bir parantez açacak olursak, tüketim amaçlı konut taleplerinin yanı sıra ev, ofis, arsa, dükkân gibi gayrimenkullere yatırım yapmak ve birikimlerini doğru değerlendirmek isteyen kişilere, karlı ve her bütçeye hitap edecek fırsatlar sunacak. Fuarlarımız, konut satışlarına sağladığı katkı ile hem İzmir hem de ülke ekonomisine önemli katma değerler sağlayacak. Ayrıca kentlerde riskli ve eski yapıların sağlıklı, güvenli ve konforlu konutlara dönüştürülmesi ve kentin çehresinin değiştirilmesini ele alan kentsel dönüşüm projelerinin de ziyaretçilerden büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz. Fuar, inşaat sektöründe hızla gelişen ve büyüyen İzmir’in fuarlar süresince yurtdışından gelen önemli yatırımcılara ev sahipliği yapacak. Ekonomi Bakanlığı, TÜYAP yurtdışı ofisleri ile Almanya, Azerbaycan, Avusturya, Bahreyn, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Fas, Filistin, Gürcistan, Irak, İran, İsrail, Katar, K.K.T.C, Kosova, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Moldova, Rusya, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün’den gelecek yatırımcıların İzmir’da önemli işbirliklerine imza atacaklarını düşünüyoruz. Çok çeşitli ürün gamında her bütçeye uygun konutlar, arsa ve dükkanlar fuarımızda yer alacak,

Fuarımız 1-4 Kasım 2018 tarihlerinde 10.00-19.00 saatleri arasında Fuar İzmir’de ziyaret edilebilecek. Bu yılki fuarda sektörün en büyük üreticileri, dünyanın dev markaları nitelikli sanayicilerle, üreticilerle, ihracatçılarla buluşacak. Herkesi fuarlarımıza bekliyoruz.

ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN